Τα πολυμερή ευρείας χρήσεως καλύπτουν πάνω από το 80% της παγκόσμιας κατανάλωσης πολυμερών. Είναι, σε γενικές γραμμές, χαμηλά σε κόστος, ελαφριά, διακρίνοναι για την εύκολη επεξεργασία τους και την ανθεκτικότητά τους σε περιβαλλοντικές συνθήκες και στη διάβρωση, ενώ παράγονται και καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες. Χρησιμοποιούνται σε μία ευρεία γκάμα προϊόντων, π.χ. συσκευασία τροφίμων, τσάντες μεταφοράς, καλλυντικά, σωλήνες και πολλά άλλα.

Η εταιρεία μας διαθέτει ευρύτατη γκάμα για οποιαδήποτε χρήση:

Μαλακά και Σκληρά Πολυαιθυλένια (HDPE / LDPE / MDPE / LLDPE): Το πολυαιθυλένιο είναι το πιο κοινό πλαστικό. Οι περισσότερες ποιότητες διακρίνονται για την εξαιρετική χημική τους αντίσταση, που παρέχει προστασία έναντι των ισχυρών οξέων ή των ισχυρών βάσεων.

Πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE): Είναι φυσικά σε αδιαφανή κατάσταση, όμως μπορεί να χρωματιστεί σε οποιαδήποτε απαίτηση. Τα προϊόντα HDPE χρησιμοποιούνται με ασφάλεια για την αποθήκευση τροφίμων και ποτών (σακούλες για ψώνια και κατάψυξης, μπουκάλια γάλακτος και χυμού, δοχεία παγωτού). Επίσης για μπουκάλια σαμπουάν και κοντίσιονερ, απορρυπαντικά, λευκαντικά και γεωργικούς σωλήνες.

Πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας (LDPE): Είναι μαλακό και εύκαμπτο συγκριτικά με το HDPE. Παρουσιάζει καλή χημική αντοχή και εξαιρετικές ηλεκτρικές ιδιότητες. Σε χαμηλές θερμοκρασίες, παρουσιάζει υψηλή αντοχή στην κρούση.Το LDPE είναι ημιδιαφανές πλαστικό, συμβατό με τα περισσότερα τρόφιμα και οικιακές χημικές ουσίες και λειτουργεί ως φτωχός φραγμός οξυγόνου. Χρησιμοποιείται κυρίως για περιτύλιγμα τροφίμων, σακούλες σκουπιδιών και σάντουιτς, σωλήνες άρδευσης, κάδους απορριμμάτων και πλαστικές σακούλες παντοπωλείου.

Πολυαιθυλένιο μέσης πυκνότητας (MDPE): Χρησιμοποιείται κυρίως για για την κατασκευή αγωγών αερίου, τσάντες μεταφοράς, μεμβράνες συσκευασίας. Έχει ιπολύ καλή αντίσταση στην πτώση και αντοχή σε κρούσεις.

Γραμμικό πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας (LLDPE):  Επιλέγεται για συσκευασίες τροφίμων και ειδικών προϊόντων, καθώς και στις εφαρμογές μεμβρανών για λαμινάρισμα, π.χ. μεμβράνες κατεψυγμένων τροφίμων, για σωλήνες ζεστού και κρύου νερού, για ενδοδαπέδιους σωλήνες θέρμανσης, μεμβράνες και άλλα ανθεκτικά προϊόντα.

Πολυπροπυλένια ομοπολυμερή, συμπολυμερή και Random (PP Homo, Copo & Random): Το πολυπροπυλένιο είναι το πιο ευέλικτο πλαστικό που υπάρχει και μπορεί να διαμορφωθεί με όλες τις κύριες διαδικασίες παραγωγής. Διακρίνεται συνήθως σε τρεις κύριες κατηγορίες, καθεμία μια από τις οποίες  εμφανίζει διαφορετικές εξαιρετικές ιδιότητες και, επομένως, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές διαφορετικές εφαρμογές. Το ομοπολυμερές PP έχει τη μεγαλύτερη σκληρότητα, το συμπολυμερές PP έχει τη μεγαλύτερη αντοχή σε κρούση, ενώ το τυχαίο συμπολυμερές PP έχει τη μεγαλύτερη διαφάνεια. Βρίσκουν εφαρμογή σε κάδους, κλωβούς και κιβώτια, πώματα και καπάκια, στη συσκευασία τροφίμων, σε μεμβράνες, σωληνάρια και σωλήνες, οικιακά είδη, στην κατασκευή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, υλικών συσκευασίας και αποσκευών. Το πολυπροπυλένιο είναι, επίσης, ιδανικό για την κατασκευή υλικών που πρέπει να αποστειρώνονται κατά τη διάρκεια της χρήσης τους. Προτιμάται σε χρήσεις που αφορούν κατάδυση, ιδιαίτερα για σημαδούρες και για αδιάβροχα κιβώτια εξοπλισμού.

Πολυστερίνες (GPPS / HIPS): Το GPPS (πολυστυρίνη γενικής χρήσης ή κρυσταλλική πολυστερίνη) είναι πλήρως διαφανής και εύθραυστη. Xρησιμοποιείται ευρέως για ηλεκτρική και θερμική μόνωση, πλαστικοποιημένα ηλεκτρονικά κυκλώματα, θήκες CD, μονωτικά φύλλα υψηλής συχνότητας, μονωτήρες και άλλες ηλεκτρικές εφαρμογές, σε εφαρμογές συσκευασίας τροφίμων (το πλέον προτιμώμενο υλικό θερμοδιαμόρφωσης με πιο γνωστή εφαρμογή του στα κύπελλα γιαουρτιού). Επίσης βρίσκει εφαρμογές στην εσωτερική επένδυση των ψυγείων και των καταψυκτών, σε κοσμηματοθήκες, τα κουφώματα παραθύρων, το κέλυφος των μπαταριών και καπάκια τουαλέτων

Το HIPS (πολυστερίνη υψηλής επίδρασης) αποτελεί το πιο σημαντικό πολυμερές προϊόν στον κόσμο με καλή διαστατική δύναμη, ισορροπημένες ιδιότητες αντοχής σε κρούση και αντοχή στη θερμότητα με ευρεία εφαρμογή όπως: αυτοκινητοβιομηχανία, οικιακές συσκευές, εκτύπωση διαφημίσεων ηλεκτρικά εξαρτήματα, συσκευασία, παιχνίδια κ.ά.

PVC (πολυβινυλοχλωρίδιο): Η χρήση του είναι κυρίαρχη στη βιομηχανία οικιακών συσκευών, καθώς και σε εμπορικά, στρατιωτικά, δημοτικά και βιομηχανικά έργα. Είναι ανθεκτικό στις πυρκαγιές λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε χλώριο και σήμερα κατατάσσεται ως το τρίτο πιο ευρέως πιο χρησιμοποιούμενο πλαστικό στον κόσμο.

PET (πολυτερεφθαλικός αιθυλενεστέρας): Ένα από τα πιο δημοφιλή πολυμερή παγκοσμίως χάρη στην σχετικά εύκολη βιομηχανική παραγωγική του διαδικασία και στις πάρα πολλές εφαρμογές που βρίσκει. Μπουκάλια, ίνες και φιλμ, μέχρι συσκευασίες τροφίμων και προηγμένα υλικά μπορούν να παρασκευαστούν από το ΡΕΤ).

EVA (οξικός βίνυλο αιθυλεστέρας): Χρησιμοποιείται σε διεργασίες φιλμ εξώθησης για εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων συσκευασιών, προστασίας επιφανειακής προστασίας και καλύμματα θερμοκηπίου και σε εγκλεισμό φωτοβολταϊκών κυττάρων. Τα συμπολυμερή EVA χρησιμοποιούνται, επίσης, σε χυτά καπάκια και σφραγίδες, υποδήματα και εσωτερικούς χώρους αυτοκινήτων. Είναι το βασικό πολυμερές σε πολλές συγκολλητικές συνθέσεις ρητίνης και σε σύρματα καλωδίων και ηλεκτρικών καλωδίων.

Πολυαιθυλένια για Roto Moulding (περιστροφική χύτευση): Η συγκεκριμένη τεχνική παραγωγής πλαστικών αντικειμένων προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα συγκριτικά με άλλες τεχνικές χύτευσης ή θερμοδιαμόρφωσης, όπως (ενδεικτικά) ότι χρησιμοποιείται υλικό σε μορφή σκόνης αντί για κόκκους (κατάλληλα για έπιπλα, λάμπες, γλάστρες κ.λπ.) ή ότι τα καλούπια είναι σημαντικά πιο οικονομικά έναντι άλλων.